Monday, 8 April 2013

Jika Aku . . .

Assalamualaikum wbt dan selamat pagi guys :)
First thing first ,

SUBHANALLAH . ALHAMDULILLAH . ALLAHUAKBAR 

Sambil menyelam kita minum air , sambil bace kite berzikir :)
Ehemm ~ , actually bila da terlalu lame tak menulis ni rase macam daya kreativiti and kritis tu makin kurang laa --' 
Agak berase janggal untuk menarikan jemari kontot atas keyboard ni :D

--> Jika Aku . . . <--

InshaALLAH kali ni aku nak kongsi siket sesuatu pasal kehidupan seharian .
Pernah tak satu hari tu kamu sume terpikir ;

" Kalau lah aku belajar elok elok mase SPM , mungkin . . ."

Pernah tak ? Pernah ke idakk ? :)
Agak ganjil la kan kalau someone tu sebut " Jika aku . . " , memang agak awkward la keadaan sejenak 
HAHAHA . 
Tapi kali ni , bukan slot untuk menyesali ape yang kite da buat 5 tahun lepas okayy . 

SIAPA KITA HARI INI ADALAH KEPUTUSAN KITA 5 TAHUN LEPAS . 
SIAPA KITA 5 TAHUN LAGI ADALAH KEPUTUSAN KITA HARI INI .

Orait , kali ni cume nak membawak anda anda sume la menyelami angan angan sendiri untuk entri kali ni :)
Tapi tade lah aku suh korang emel pade aku pasal angan angan korang then aku post entri tuhh . Memang enamploh tiga post la pasal " Jika Aku . . " ni :D
So , nak habaq mai pade korang la angan angan saye :)

Pilihan aku untuk entri kali ni adalah :
Jika Aku Seorang JUTAWAN !

Jikalau aku seorang jutawan , bende first yang aku nak buat adalah sujud syukur la :P *HEHE*
 Misal kate hari nih media massa umumkan senarai jutawan muda , satu hari tuh dalam empatblas kali aku nak sujud syukur . Jangan tanye lah kenape mesti empablas sebab aku maen henjut je nombor die ni . 
Lepas tuh , sebelum ape ape aku buat dengan duet tuh direct aku daftar mak bapak aku untuk pergi Haji dan Umrah ke Tanah Suci Makkah . Ameen :)
Bapak aku pon ade cita cita nak bawak mak dia *nenek aku* untuk Umrah sahaje . Alang alang aku dah nak hantaq mak bapak aku pergi Haji dan Umrah ni ape salahnye kalau aku selitkan sekali name nenek aku tuh kan . Nenek sebelah mak aku pulakk dah pon sampai ke Tanah Suci sebelom meninggal 5 tahun lepas :')

Actually , banyak lagi yang aku nak buat JIKALAU aku seorang JUTAWAN ni :) 
Mostly , aku akan manfaatkan segale duet tu untuk capai segale hasrat mak bapak aku khususnya . Selaen tuh , aku nak hantaq adek adek aku belajaw kalau boleh overseas sume . Sebab memang cita cita aku dulu nak sambung oversea , tapi terkandas kan --' So aku taknak adek adek aku mengalami keadaan yang same la inshaALLAH . 

Eh , macam dah nak terpanjang aje entri aku ni . So stop dulu la . Takot kang orang tak bace entri ni . 
Ni angan angan aku la , jangan nak tiru okay !

Pen-off and assalamualaikum :)

Jutawan Muda :)

No comments:

Post a Comment