Wednesday, 13 March 2013

Reflections :)

Assalamualaikum dan selamat petang guys 
Dah solatt asaq ? :)
Kalau sudah , make alhamdulillah ye 

Gua tak puas hati ni , gua mesti nak kene buat entri untuk petang ni . 
Sebab keadaan di laman sesawang sekarang sedang panas gamaknye :D

Okayy , reflections !
Tajuk entri gua kali nihh memang untuk diorang yang tengah perasan bagus dekat laman sesawang .
Kes ni bermula dari entri gua yang sebelum ni haa . Tekan ini kalau korang nak tengok la post nye . 
Pasal sekola gua memohon penajaan daripade students, Alumni, parents etc. 
Comment sume memang sangat membina sampai la masuk dua orang mamat ni . 

Budak dua orang ni tergolong dalam list junior gua la * nak ngaku pon berat *
So , gua pernah la melihat perwatakan masing masing yang mane dorang ini more to feminine than masculine 
Sorry to say that , then diorang masuk lah dalam perbincangan tadi .
Out of nowhere , tibe tibe salah sorang daripade diorang ni maen sembur .
Alaaa , macam korang tak pernah tengok member korang yang bersifat feminine ni menyebur ayat ayat pedas ? 
Then bermule dari situ , mule la perang mulut antare dua orang heroin ni :D
Macam macam ayat yang memang maha POWER keluar . Kalah pembahas baqhang .

Yang paling menarik hati saye adalah , one of them actually mengaku yang cikgu cikgu dah angkat batch die jadi the best batch ever .
Gua bace dah gelak golek golek kot :D
Okay , maybe your batch is the best . But , what u do right now is embarrassing your own batch . Dengan kamu yang seperti itu , tidak langsung melambangkan yang u are one of student yang melayakkan batch kamu dapat gelaran itu .
Entri ni bukan nak memalukan sesiape , cuma ini untuk penyedaran kepade yang membace . Sudahlah kamu menggunakan ayat yang agak berat untuk didengari sambel menggunakan perkataan Total Meleis !

" Eiii , iteww tadeww pown ckawwp macawwm tuww "

Oh brothers , seriously your education !

Perkataan seperti sial lahanat babi bangang bodoh , kamu rilekk aje taip tanpe pikir dua kali .
Padahal , bukan kamu saje yang ade dalam group and perbincangan tu =.='
Gua hanye mampu berdoa aje supaye you guys can get better and grow up a bit :)

" It is okay to grow up , but just dont grow old before your time "

Okayy , jom kite kaitkan keadaan di atas dengan topik entri kali nihh : Reflections !

First , kamu kate batch kamu yang terbaek . Tapi care komunikasi kamu langsung GAGAL ! Pernah dengaq peribahase " kerna nila setitik rosak susu sebelanga " ? That's what you are doing right now !
Mungkin rakan rakan yang laen sudah payah menaikkan batch kamu , tapi sebab kamu tak dapat nak terime pendapat orang laen terus busuk name batch tu .

Second, ayat ayat Meleis yang kamu guna tadi dicampur pulak dengan perkataan perkataan yang tidak sedap didengari .
Kalau nak cakap dekat sekolah ade yang mengajar macam tu , gua satu sekola kot dgn kamu .
Let me see , hmmm .
Dekat rumah memang communicate macam tu ke ape ? :)
Haa , kan parents kamu pulakk yang kene .

Everything yang kite buat mesti akan ade orang reflect to something punye . Kalau ape yang kite buat tu something good and beneficial , alhamdulillah :)
Kalau yang buruk tu guane ? Haa , guane agaknye ?

Entri kali ni tidak lah semate mate untuk ape yang sedang berlaku di laman sesawang okayy . InshaALLAH kite apply die dalam daily life . Okayy ?

InshaALLAH and assalamualaikum :)

2 comments: